Toppbanner Toppbanner

 

KULTURREISE I GRENSELAND

Avgang: 24 Jun. 2020 kl 13:00 : Retur: 27 Jun. 2020 kl 13:00. Destination: Kongsvinger

Opplev Finnskogens mystikk, bohemlivet i gamle Kongsvinger, Hans Børlis barndomshjem, unik matkultur ispedd historie, musikk og humor i en luksuriøs og morsom bussreise du aldri har opplevd maken til.

Dag 1 – Kongsvinger festning

16:00 Innsjekk på Kongsvinger festningshotell. Vi ordner transport fra flyplassen (kl 15:00) eller fra Kongsvinger jernbanestasjon (kl 15:30 - toget ankommer kl 15:22 fra Oslo S) til det prisbelønte historiske hotellet på toppen av byen. Oppgi om du trenger transport ved bestilling av turen. Om du kommer til Kongsvinger i egen bil står den trygt ved festningen i under turen. Det er gratis parkering.

17:00 Omvisning på festningen ved kommandant Fredrik Werenskiold og den uregjerlige festningstamburen.

18:00 Aperitif i Kongerommet. Vertskap er Jensine og Fredrik Werenskiold. Tidsriktige kunstneriske innslag fra 1870 med ekteparet Thomasine og Jonas Lie. Deretter skrider vi til bords til en fantastisk fire- retters middag slik den ble servert for 150 år siden. Middagen krydres med tidsriktige taler, allsang og løyer. Velkomstdrink er inkludert og det kan kjøpes en drikkepakke skreddersydd til menyen. Etter middagen trekker damene seg tilbake til sin salong mens herrene røker og spiller whist. Kvelden avsluttes med et par flotte kunstneriske innslag ved ekteparet Lie.


 

  • Dag 2 – Øvrebyen og Hans Børlis rike

Etter festningshotellets berømte frokost pakker vi bagasjen inn i en luksusbuss fra Berg Skysstasjon

10:00 Vandring i historiske Øvrebyen med dyktige guider. Vi ender vandringen ved landets eneste kvinne- museum, Dagny Juels barndomshjem i Villa Rolighed. Etter vandringen stiger vi ombord i bussen cirka kl. 12:00.

12:00 Avgang mot Eidskog og Børlis plass på Skotterud. Etter kunstneriske innslag og omvisning går
den guidede turen videre til Børlis vakre barndomshjem i skogen: Oppistu’n Børli. Der servers deilige lunsjbokser. Vi avslutter i Oppistu’n med kunstneriske innslag på den sagnomsuste kjøkken- trammen. Kanskje møter du selveste Børli. Hans Børli-selskapet åpner bok- og kunstutsalget for anledningen.
De som ønsker det kan få et timesopphold på fantastiske Magnor glassverk før kveldens innsjekk.

17:00 (cirka) sjekker vi inn på nyåpnede G-Kroen motell & restaurant, der det serveres svensk buffet med köttbullar, Jansons frestelse, sill og annet godt fra det svenske kjøkken klokka 19:00 (drikke ikke inkludert). Etter middagen samles vi til lyrikk og komikk med värmlandsforfatteren Bengt Berg.

 

Dag 3 – Finnskogen

09:30 Vi rusler rundt i Morokulien, se på Fredsmonumentet, den koreanske fredsklokken og besøker det spennende infosenteret der.

11:00 Vi setter kursen mot Finnskogen, via Levi Henriksens Skogli. Her blir det en fotostopp ved Flyktningesjøen

13:00 (cirka) ankommer vi Finnskogens hovedstad Svullrya, der det serveres vaskeekte flesk og motti på Finnskogen kro og motell – «Tanken» på folkemunne. Her får vi tid til å strekke litt på beina, og kanskje besøke Finnetunet og den vakre kirka. De sprekeste kan gå dikterstien til Åsta Holt
(cirka 1,5 km) sammen med vår guide, og møte bussen ved hennes lille, rare hjem Leiråker. Her er det anlagt en helt unik hage. Det blir kunstneriske innslag ved bautaen hennes, før vi setter kursen inn i det dypeste av Finnskogen og all dens kultur og mystikk. Vi besøker blant annet Tyskeberget finnetorp, der forfatteren Martin Vestlien bodde. Litteraturviter Lars Vermundsberget kåserer om Vestlien til ettermiddagskaffe med kringle, og du opplever den genuine skogfinske kulturen på nært hold. På bussturen hjem får du høre mer om blant andre forfatterkolonien i Gjesåsen.

18:00 (cirka) sjekker vi inn hos prisbelønte Skaslien gjestgiveri på Kirkenær.

20:00 Vi samles til festmiddag, der stedets kjøkken serverer det ypperste av kortreiste råvarer fra skog, land og sjø (drikke ikke inkludert). Etter middagen samles vi for å synge litt viser og møter en lokal litterær skikkelse.

 


 

Etter herlig frokost på Skaslien tar bussen oss til Kongsvinger stasjon, parkeringen på festningen eller flyplassen etter ønske. Det er avreise seinest kl 10:00 og vi er på flyplassen cirka kl 11:30.
Prisen på kr 7.495 inkluderer tre overnattinger, alle måltider (drikke ikke inkludert), busstransport, inngangs- billetter, kunstneriske innslag og guidinger. Med forbehold om endringer på grunn av korona-restriksjoner.​
Pris: kr 7.495 inkludert 3 overnattinger, alle måltider (drikke ikke inkl.), busstransport, inngangsbilletter, kunstneriske innslag og guidinger.

 

Turen går:

Onsdag 24. juni til lørdag 27. juni 2020.

 

Bestill din unike Innlandsreise i dag på berg@skysstasjon.no eller telefon 90 87 91 05

NB! Kun 50 plasser per tur! Påmeldingsfrist 5. juni

Disse møter du: Multikunstner og teatersjef Øivind Roos blir vår guide og reiseleder under hele turen. Han var blant annet guide da «Sommertoget» kom til Kongsvinger og har lang erfaring
som reiseleder og underholder i inn- og utland. Forfatter, skuespiller og musiker Lars Ovlien står bak flere populære vandringer de siste ti årene og har skrevet en rekke bøker om historien
til festningen og byen. I tillegg medvirker skuespiller Mette Skogbakken, sanger og skuespiller Eva Vermundsberget, litteraturviter Lars Vermundsberget,
skuespiller Sten Bjørge Skaslien Hansrud og medlemmer av Hans Børli-selskapet.

  • ​​

 

 

 

 

 

 

 

Med forbehold om endringer og uforutsette forhold vi ikke rår over.