Toppbanner Toppbanner

 

Solørbanen 125 år - Buss for tog for buss

Avgang: 17 Aug. 2018 kl 15:00 : Retur: . kl 19:00. Destination: Flisa

Bli med på buss for tog for buss langs Solørbanen!

 

I år er det 125 år siden Solørbanen åpnet mellom Kongsvinger og Flisa. Vi feirer med en morsom, interessant og lærerik busstur med to av distriktets morsomste menn som reiseledere.

Øivind Roos var lokalguide da Sommertoget raste gjennom Solør i fjor sommer. Mange ble nok overrasket over hans mangslungne kunnskap om banens liv og historie. Med seg har han en velkjent humorist fra stasjonsbyen Skarnes; Nils Oscar Ottesen. Nils har vært å se i jernbaneuniform ved en rekke anledninger på teaterscenene de siste åra, og det er sjeldent det kommer noe alvorlig ut under den uniformslua.

Vi starter på Kongsvinger stasjon klokka 1500, med litt historie og tullprat før en behagelig buss tar oss videre langs sporet til Roverud stasjon, Kirkenær stasjon, Namnå, og til slutt Flisa. Vi tar en kaffestopp på veien, og kald forfriskning på bussen er inkludert i prisen. Vi får fotomuligheter og masse humor og info på plattformene oppover. Etter avslutning på Flisa stasjon kjører vi noen kilometer nordover på vestsida og spiser vi middag hos Bergesida vel på idylliske Halvorset. Nydelig elveutsikt blir rammen for et måltid inspirert av menyen som ble servert under åpningsfesten i 1893. Drikke til middag er ikke inkludert i prisen, men stedet har øl og vinrettiggheter. På Halvorset får vi også litt historikk om DS Solungen, som trafikkerte Glomma fra 1861.

Turen kjøres:

Fredag 17. august, lørdag 18. august og søndag 19. august kl 15 fra Kongsvinger stasjon. Vi regner med å være tilbake på Kongsvinger stasjon etter ca fire timer, gode og mette, med slitne lattermuskler og fulle av kunnskap om Solørbanen. Det blir nok en sang eller to underveis også, og kanskje til og med en svingom på perrongen.

Pris: 595,-

Bestill i dag! Kun 150 billetter!